Ingen energi

Jag har verkligen försummat min stackars blogg. Men jag har lixom tappat stinget lite. Finns säkert en massa att skriva om men just nu så har jag ingen ork. Jag skyller på det gråa Januarivädret.
Men jag kommer tillbaka....och då mer taggad än någonsin ;)


Femte sjukan

Idag har vi varit på Måndagsdate hos Babette och barnen. Annalill och hennes skruttar var naturligtvis också där. Babe (den modiga lilla grisen :-) hade gjort jätte smarriga våfflor och alla åt som galningar, även Alva. Nu måste jag införskaffa ett våffeljärn.
Alva somnade och sov läänge i vagnen. Men när vi kom hem så såg jag att hon var lite röd på kinden och i pannan. Tänkte först att hon kanske bara var lite rödmosig efter sovstunden. Men när det inte hade gått bort efter en halvtimme och desutom spridit sig så ringde vi sjukvårdsupplysningen. De sa att hon troligen fått femte sjukan. Är det någon som känner till denna och kanske har haft sjuka barn själva?. Har aldrig hört talas om det innan. Ska i alla fall dra ner henne till BVC imorgon så att de kan få titta på henne. Tydligen så skulle det inte smitta efter att rodnad uppkommit. Hoppas inte någon av er andra som vi träffat idag blir sjuka.

Kan man se att hon är röd? Här hemma såg det ut som om hon solat järnet med solbrillor....stackars skrutten!

Update: Enligt BVC är det inte femte sjukan, det är hon för liten för. Utan hon har fått en allergisk reaktion från ngt. Färgen i ansiktet är numera ljusrosa och inte röd som igår.

Beach body 2009

Äntligen har jag köpt träningskort så nu jäklar ska det bli träning för hela slanten. Var iväg i morse på ett Power Yoga pass...och fasiken vad jag INTE var sugen. Alva har sovit kasst de senaste nätterna och när jag väl vaknar på natten så har jag väldigt svårt att somna om. Någon som har några bra sov tips för bebisar och mammor, så mottages de med glädje. Jag åkte iallafall och tränade...fick ju skuts av grannen så jag var ju typ tvungen. Men så härligt det var!! Kände mig som en ny människa efteråt. Pigg och med en massa energi. Ge mig mera sånt!


Så här kommer jag se ut sen.....eller ?

Utflykt till barnsjön



 

 

 

 



Vid härliga barnsjön spenderade vi lite tid idag (med betoning på Lite) Daniel hade fixat varm choklad och mumsig fika. Medans vi satt och smaskade passade vi även på att spana in alla djärva människor som hade gett sig lång ut på isen med barnvagnar och allt. Efter 20 min åkte vi hem igen. Jäklar va kallt det var....fast mysigt. På väg till bilen passade D på att knäppa ett par härliga närbilder på det frostiga gräset.



Bläh för kräk

Nu får det väl ändå vara nog. Tycker han där uppe inte att vi varit sjuka nog denna julen? Nepp, här skulle det minsan bli lite magsjuka oxå. Det började hos Alva, fast det var lite svårt att upptäcka. Hon kräks ju nästan alltid i samband med att hon ätit. Sen var hon ju oxå glad som en liten lärka där emellan. Nu äter hon istället inget annat än välling och fruktpuré, hon som annars är som en liten labrador och käkar typ allt. Jaja, det blir nog bättre snart. Sen fick jag en släng också, trevligt värre. Har inte kunnat äta något på 2 dar, men nu börjar det arta sig. Kunde få i mig Pappa D.s underbara asiatiska kyckling spett...mums. Nu ska jag bädda ner mig i soffan en sväng.

RSS 2.0