Och i ett nafs var julen över!



Tänk vad man stressar och har sig för att allt ska vara perfekt över julen, och när väl julafton är över så känns det som om alla dessa grejjer man gjort bara var i onödan. I år blev det mer stressigt än vanligt. Pappa D, som för övrigt aldrig är sjuk, hade nu blivit dunder förkyld med superhög feber, och kunde bara ligga nerbäddad i soffan. Ja, han kunde inte ens spela sitt favorit dataspel ;-) Så nu hade jag helt plötsligt 3 barn och ett hus att ta hand om själv. Men det var ju som tur var ingen nobelmiddag, utan ett besök av svärmor.
D´s Mamma kom ner den 23:e och då gjorde vi ett besök på Liseberg. Det var jätte mysigt, men f*n va kallt det var! Tim gick och huttrade och grät nästan konstant. Han grät när vi spelade spel, för det tyckte han var tråkigt. Han grät när tiden på timmerbil spelet/ attraktionen var slut, och när vi hade köpt våfflor och han inte ville ha, och när vi inte skulle åka de stora rallybilarna. Tillslut fick vi nog, och sa att om han inte skärpte sig och slutade gråta så skulle vi åka hem med en gång. Då grät han en gång till och sa att han ville åka hem för han frös om tänderna. Lilla älskade vännen, han var ju brännhet när vi kom hem. Fick väldigt dåligt samvete för att jag blivit så arg på honom tidigare. Han hade så hög feber att han kräktes. Men julafton blev lyckad ändå. Här fänns det massa mat, julmusik och trevlig stämning...trots sjukt barn. Och sen kom ju även tomten med en väldans massa julklappar.
På juldagen åkte Svärmor hem, och vi fick ett nytt finbesök i form av underbara Carolina. Här blev det ännu mer julklappar. Roliga leksaker till barnen och en massa fina kläder från Zara. Ska nu hålla tummarna att hon kan flytta tillbaka till Sverige igen så att man kan ses oftare ;-)
Nu var det min tur att få den här jäkla skit förkylningen. Har legat som ett kolli i soffan. Men idag känns det mkt bättre. Har inte ens tagit nässpray idag...wiiee. Jag som är en nässprays junkie. Får panik om jag inte kan andas med näsan. Fattar inte dem som kan andas med munnen. Någon som vill lära mig kanske ;)
Nu ska jag ta och lägga mig med min nya bok Labyrinten, sååå spännande!

  
Alva och en mysklädd Tim som får paket av Tomten (aka Papa D)

Födelsedagsmys och pepparkaksbak



Idag är det min "Bösday"...wiiiee. Eller ah...vet inte om man ska jubla direkt. Nu är man ju snart medelålders ;) Vi fick fin besök av vackra kusin Jenny (aka Jedi master) och hennes underbara dotter Linnéa. Tim har varit väldigt rastlös idag, så han blev ju överlycklig när han fick en kamrat som kom över på en liten lekstund. Jag bjöd på lite nyttigare fika också (hallon med vaniljkesella och krossade digestivekex) och te och saft.

Nu på kvällskvisten hann vi även med ett pepparkaksbak. Jätte roligt att än en gång få ha lite egentid med lill-skrutten. Han var jätte duktig på att baka pepparkakor.
Ikväll kan jag vara uppe sent om jag vill. Imorgon får jag nämligen sovmorgon, och Daniel har även hintat att det kanske blir frukost på sängen med paketöppning, eftersom det inte blev något imorse. Hoppas, hoppas, hoppas ;-)

   
Tim goes bananas med mjölet, en glad Alva, Linnéa på hennes kalas i sommras

Pepparkakshus



Så här blev årets pepparkakshus. Tim ville absolut INTE ha godis på sitt, utan det skulle endast vara silverkulor. För det hade han sett att Annalills hus hade. (Som han även hade käkat upp en del av taket på...sorry Annalill. Ni får gärna komma hit och käka på vårt ;)
Det var nära att det inte blev något hus. För när jag tog upp den färdiga byggsatsen ur förpackningen, så var den helt demolerad. De var bara att sätta igång med sockerlimmet. Det är så mysigt med pyssel, och jag märkte att Tim tyckte det var mysigt med lite egentid med morsan sin. Ska försöka bli bättre på den fronten.

Idol final


Vem tror ni vinner idag? Jag har i alla fall en självklar vinnare, det måste ju vara Kevin. Visst är Alice gullig och kan sjunga. Men jag tycker att hon känns ganska medioker. Nej, jag håller tummarna för den lille maltesern.
Go go Kevin!!!

Update: Hmm, tar tillbaka det jag skrev om Alice. Medioker? Hon? Not tonight! Hon rockade fett och grymt snygg var hon också! You go girl!

Ingen Lucia

Imorgon blir det inget luciafirande på förskolan. Tim är nämligen jätte förkyld och är helt uppriven under näsan efter allt snytande. Han blev jätte ledsen när jag berättade att vi får stanna hemma imorgon. Och tydligen så gick den där förkyldningen över på ett kick. Han säger att han är frisk nu. Yeah right! Jag har lovat att vi ska ha ett eget lussetåg för Pappa D och det kändes som om han var med på det. Vi får väl se imorgon.

Gravid igen?



Nejdå! Fast jag e jäkligt svullen om magen. Var på vårdcentralen idag och de klämde och hade sig och kunde inte fatta vad det var. Ev kan det vara en hormonomställning eftersom jag lagt ner mina minipiller. Ska försöka hitta ngt annat alternativ. Ska boka in en ny läkartid för att se att det inte är ngn cysta som har fått för sig att växa. Man blir ju lite orolig när gravtestet var negativt (Vääldigt skönt dock) men vad kan det vara då? Jag tror ju alltid det värsta om allt också ;) Men sjuksystern garanterade att det inte var cancer....det kändes ju skönt att få höra.


Grattis grattis!


Idag fyller min finaste man 31 bast! Hipp hipp hurra! Hoppas du haft en bra dag. Hade jag haft möjlighet så skulle jag gett dig så mkt mer. Men nästa gång kanske? Då kanske det blir hembesök av Jay-Z eller Common :) And after the party is the afterparty, följt av the Hotel Lobby osv osv.
Puss på dig!

Utmärkelse


Wiiee! Tack söta Mia för bloggutmärkelsen som du gav mig. Jag blev jätte glad! Läser din blogg dagligen....försöker i alla fall ;)
Såg att det stod i reglerna att man i sin tur skulle ge utmärkelsen till 7 pers. Vet inte ens om jag har 7 bloggar som jag läser.  Jag återkommer med detta så småningom.

Bio



Det är inte varje dag vi går på bio, men idag var en sådan dag. Moster Bibbi var supersnäll och passade barnen, medans vi fick lite egentid. Vi såg Låt den rätte komma in, som utspelar sig i en förort i Stockholm (Blackeberg) i början av 80-talet. Den handlar om mobbade Oskar, 12 år som får en ny vän och granne. Hon visar sig endast när det är mörk och man får reda på att hon är vampyr. Det kanske låter lite töntigt med en vampyrfilm, men det var faktiskt väldigt bra. Och Pappa D har sagt att boken är mkt bättre, och läskigare.

Speedad

Vet inte vad som hänt, men jag är på ett sånt himla städ humör. Fattar inte hur jag orkar iom att det inte blev mkt sömn inatt. Men jag går väl på någon slags extra reserv skulle jag tro. Alva har sovit jätte dåligt de senaste nätterna. Hon vaknar och är ledsen...eller hon vaknar inte men hon är i alla fall ledsen tills man kommer in och pluppar in nappen. Kan det vara tänderna tro? Nu börjar de 2 nedersta ploppa upp
Jag blev helt vansinnig inatt efter att jag stoppat in nappen för femti elfte gången, så jag tog upp henne i vår säng och sa: Vad f*n är problemet. Fast att prata i normal samtalston mitt i natten är inte att rekomendera, för lillskrutten vaknade...på riktigt. Kl var 04 och jag försökte söve henne med en flaska välling, men det slutade bara med att hon la en monster-baj i blöjan. Inte bara 1 gång, utan 2 ggr i loppet av 10 minuter, och nu har hon mer vaken än någonsin.
När vi tillslut somnade så ringde klockan, eller så kändes det i allafall. Hade nog sovit 2 timmar, men jag hade kunnat sova minst 2 timmar till. Kanske en annan dag...eller?

Utmanad

Nu har jag blivit utmanad av Mia att svara på lite frågor, here it is!

Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 8-sakerna.
3. Meddelade de utmanade på deras bloggar.



8 favoritprogram:
1. Barnmorskorna
2. Ugly Betty
3. Desperate Hosewifes
4. Gossip girl
5. Himlen kan vänta
6. Roomservice
7. När & Fjärran
8. Mia och Klara


8 saker jag gjorde igår:
1. Var på adventsmiddag hos moster Bibbi
2. Tvättade
3. Var uppe tidigt med barnen
4. Advent fixade
5. Lagade pannkakor
6. Betalade räkningar
7. Tog en långdusch
8. Kollade mailen


8 saker jag ser fram emot:
1. Lill-tjejens utveckling och framsteg.
2. Lucia, och Tims luciatåg på dagis.
3. Att julen snart är här.
4. Att få vara mammaledig ett tag till.
5. Att få iväg ansökningarna
6. Att få ett positivt arbetsbesked
7. Att Pappa D är långledig i jul
8. Snön...som förmodligen inte kommer tidigare än Februari


8 favoritrestauranger:
1. La Sombrita
2. Wasa Allé
3. Basement
4. Tranquilo
5. Rumpan Bar
6. Sushi & Soda
7. Joe Farellis
8. El Corazon


8 saker på min önskelista:
1. Att familjen ska må bra och vara pigga och krya.
2. Vinna mycket pengar ;-)
3. Att vi får en lugn och skön jul.
4. Vill, vill, vill - gå ner mina tråkiga graviditetskilon.
5. Härliga klänningar eller långa koftor
6. En ny bil
7. Att det blir högkonjunktur igen
8. Att Carolina (fast du tillhör ju familjen) ska må bra och kanske flytta hem till Sverige igen :)

Nu utmanar jag:

Frubetty och Virre



 


RSS 2.0