Nostalgi


Kolla vad jag hittade på YouTube idag. Denna låten är helt klart en av mina favissar. Makes you wanna move that ass ; )
Eller har jag fel?


http://www.youtube.com/watch?v=GN14eZFfxLk


Bortgjord



-Vad sa du Mamma? Jag hade händerna för öronen!

Jag är helt slut! Ska inte gnälla på dagen i övrigt, för jag och Alvisen har haft det ganska skönt. Men hon vill verkligen ha konstant uppmärksamhet, annars blir det den gälla rösten som kommer fram.
Hämtade Tim från dagis och vi hade en skön stund, med mellanmål i solen. Sen när det blir dags för middag är det som om barnen blir osynkade. Tim ville gå ut och Alva var allmänt ledsen. Provade massa olika saker, babysitter, babygym, gåstol och matstolen men inget passade. Tillslut fick hon ligga i vagnen inne i köket medans jag började med maten. Jag går ut en sväng för att se vart Tim är någonstans, men kan inte se honom.
När jag hittar honom på gatan nedanför blir jag tokig eftersom jag sagt 1000 gånger att han får vara på lekplatsen så att jag kan ha lite uppsyn över honom. Jag bestämmer att han får komma in och leka istället. Men det vill inte Mr, utan han springer iväg istället. Nu bara brister det för mig, känner mig super stressad. Vill ju faktiskt få maten färdig idag och Alvisen vrålar från vagnen där inne. Så jag fick bära hem honom. Tim skriker, jag blir arg, plötsligt  slinter jag med ful-tofflorna i slänten. Här ligger jag som en liten skalbagge och kan inte komma upp (ingen slog sig dock) Känner blickarna från föräldrarna runtomkring som tänker: Ok, anger management nästa! Kände mig bara såå bortgjord.
Tim, det är så tröttsamt att alltid bli arg. Kan du inte bara göra som Mamma säger....va?


Bossanova

Musik ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag lyssnar väldigt mycket på musik och det blt mest Rap/Hiphop. Men just nu har jag snöat in på Bossanova och allt tack vare Quincy Jones....och Youtube såklart. Här kan jag sitta i timmar (om jag fick möjlighet) och bara kolla och lyssna på olika videor.
Hörde en grymt skön låt förrut och jag och Alvisen satt och diggade med ; )
Väldigt skön bakgrundsmusik. See for yourself!

http://www.youtube.com/watch?v=exO7hB_r1Qs&feature=related


Snyggare städning



Hejsan lilla dammsugare! Jag tror att jag är kär i dig!
Du kanske vill flytta hem till mig nån dag? Jag har massa smaskiga bitar som ligger och väntar under köksbordet.
Puss

Lördags kväll!

Nu ligger barnen och sover så sött. Vi har precis kommit hem från en jätte trevlig kväll hos Johan och Ninni. Här bjöds det på egen bakad pizza med parmaskinka och ruccola, vin i mängder och irish-coffee med chokladkaka....mums! Är såå mätt. Har dessutom fått på mig en korsett liknande trosa som nu, efter all mat, sitter förjävla tight....kan nästan inte andas. Men man får väl lida lite pin när man inte vill att graviditets-valkarna ska synas ; )
Nu ska jag gå och få min beauty sleep, hoppas jag. Skulle vara väldigt skönt om barnen tog lite sovmorgon...hehe i wish!

See ya!


Babysim



Jag tycker att det är lite lyxigt att vi har både Ishall och simhall alldeles runt husknuten. Så idag bokade vi in en drop-in tid på babysim. Vi var där med vår granne Charlotte och hennes 3 månaders Elton. Vattnet var ju bara sååå skönt, 35 grader och det verkade som om Alvisen också gillade det. Eftersom det var 1:a gången så var det mest mys och att barnen fick bekanta sig med vattnet och så sjöng vi några sånger också....mysigt mysigt!
Imorgon ska Daniel få en "egen-dag" hemma. Barnen och jag ska åka på pannkaks-picnic i slottskogen. Linda kommer oxå komma förbi med sin lilla tös.

Lindas bebis!



Idag fick vi fin besök. Linda och deras nya bebis kom till oss en sväng. Så himla söt, jag trodde jag skulle smälla av! Bebisen var dock lite ledsen och Linda berätta att lill-tjejen brukar bli väldigt skrikig på kvällskvisten. Linda & Per har funderat på akupunktur och det ska ju tydligen finnas ett super bra ställe i stenungsund som utför sådant på små bebisar. Nån där ute kanske känner till detta och vet om det funkar? Som nybliven förälder kan man ju bli lite stressat av ett skrikande barn, när man inte vet vad problemet är.
Brunch blev det oxå. Linda hade tagit med sig croissanter och en gudomlig chokladkaka som Per hade bakat i natt. Jag fixade lite frukt och dryck...mumma.
Egentligen skulle jag haft en dejt med Signe idag, men hon hade tackat ja till ett modell jobb på mallis. Så vi får ta det om 2 veckor istället.
Nu blir det slappar tid i soffan. Idol gänget är ju i Göteborg idag. Gött mos änna! Eller som du säger Carro: Körven gött!
Ciao

Åkpåse



Kände när vi gick på långpromenad förra veckan att det börjar bli riktigt kallt ute. Nu börjar det bli dags att ta fram höst och vinterkläderna. Har kollat in en åkpåse till Alva från elodie details. Den är i Camo med ett rosa innertyg. Jag har spanat på den ett tag men nu tror jag nog att jag köper den. Eller vad tycker ni? Det finns ju en hel del snygga åkpåsar där ute.
Idag har vi haft besök av Babette och barnen. Jätte mysigt!  Elvira och Tim lekte väldigt bra. De hade tom roll lekar och det är nog första gången som jag sett honom leka så hemma. Sen blev det kaffe och kaka på lekplatsen.
Och nu har jag klämt i mig en till bit left-over-prinsesstårta, damn girl! Jag har ingen karaktär!

Alvas Dop



Idag har lilla Alvisen blivit döpt. Vi var i vackra Lindome Kyrka och solen riktigt strålade på oss alla. Cermonin var jätte fin och prästen kändes lite mer lättsam än sist vi träffade honom.
Efteråt åkte vi hem till oss och hade lite mottagning. Denna gången hade jag fixat tårtorna och bakat själv, det blev jätte gott. Kände att jag orkade med det nu eftersom vi inte blev så många denna gång, runt 15 pers (vi bjöd bara släkten). På Tims dop var vi över 50 och man hann inte ens med att Prata med Alla. Idag kändes helt perfekt!
Alva var sååå fin i sin vita dopklänning med prästkragar på. Jag hade samma när jag döptes och det känns roligt när den kan gå i arv.
Nu ska jag lägga mig i ett bad. I am soo worth it!

Ännu en helg förbi.

Nu har Tims rum blivit färdig målat. Efter en playdate i Tisdags hade barnen målat med kritor på väggen. De tyckte nog att Mamman (läs: Jag) inte hade tillräckligt med hushållsarbeten att utföra. Det var ingen idé att ens försöka få bort det, så det fick bli en tur till färg-butiken. Vi målade vitt med en grön fondvägg som Tim valde själv. Blev ganska mysigt faktiskt.
Alvisen har blivit förkyld, igen. Det var bara 2 veckor sedan hon var riktigt snorig. Nu har hon fått hosta också. Stackars korven! Svårt att sova för att hon inte kan andas. Hoppas hon hinner bli frisk innan dopet på söndag.
Idag bjöd vi in oss till moster Bibbi. Det är alltid lika mysigt att komma dit. Hon bjöd på kaffe och kaka. Tim fick se lite på film och Alva, ja...hon var allmänt missnöjd. Sen gick vi en sväng till lekplatsen, det var ju underbart väder.
Nej, nu vaknade hon igen. Gots to go!


Yearbook yourself

Hahaha, fastnade precis på www.yearbookyourself.com och lade upp några bilder på Daniel, Tim och mig själv. Så här snygga blev vi.

   

Mysiga Måndag!



På Måndagar är jag hemma med båda barnen. Då kan det vara ganska mysigt att hitta på något så att man håller dom små liven sysselsatta. Idag hade vi turen att bli hembjudna till Annalill, och det är ju alltd lika trevligt.
På vägen dit mådde jag inte helt ok, fick en hemsk hjärtklappning som inte ville ge sig. Väl på plats mådde jag mycket bättre. Super Mom Annalill hade fixat super goda hamburgare och gjort en nyttig Äppelpaj som var helt utan socker (faktiskt väldigt god!) Denna utsökta måltid fick avnjutas med ett gäng prinsar och prinsessor, tomtar och pepparkaks gummor ; )  Under tiden passade Axel på att öva på krypningen medans Alva satt vid sidan av.
Lite bad blev det oxå, för barnen alltså. Det var ju trots allt en riktigt varm och solig dag. Hoppas vi får fler sådana i höst.

       

RSS 2.0