Adventsfirande i Skogsbo

Ikväll har vi haft lite Adventsmys med grannarna i området. Julgranen har blivit rest och ljusen är tända. Trots ösregn var det ändå väldigt stämningsfullt, med alla marschaller längs hela gatan och glada barn som längtade efter att få träffa tomten som skulle komma till skogsgläntan.
För när poängpromenaden var slut, gick vi just till skogen för att träffa mannen med det vita skägget. Tim stod som förstenad när han skulle gå fram och säga vad han önskade sig i julklapp. Kanske funderade han över att Tomten inte såg likadan ut som den vi träffade förra helgen ;)
När detta var avklarat skyndade vi oss in, genomblöta av allt regn. Glöggfikan som jag hade fixat fick vi smaska på inomhus istället.

Power Yoga



Oj, vad jag e duktig! Är nyss hemkommen från träningen. I 2 veckors tid har jag och grannen försökt att få en tid på gymmet, men det har alltid farit fullt på alla pass. Men så idag kom vi äntligen med på Bodybalance. Fast instruktören hade brutit foten, så det kom en ersättare som körde Power Yoga istället. Shit vad jobbigt det var!!! Här fick man stå i diverse konstiga ställningar, som den tre benta hunden!? En mängd muskler som inte har jobbat på, ja...låt säga de 3 senaste åren, fick nu stå i centrum. Jag var helt skakis efteråt, men det kändes jäkligt skönt. Hoppas att detta kan få lite kontinuitet...om nu inte gymmet har fullt vill säga.

Julmarknad på Bohus fästning



Det blev ingen Power Yoga för mig idag. Försökte boka plats på gymmet där vi bor, men det är ju verkligen alltid  fullt. 5 dagar innan kan man boka och då måste man slänga sig på luren så fort de öppnar. Annars e platserna borta. Så var det för min del, jag hamnade som 5:e reserv  :(

Vi bestämde oss för att göra en utflykt istället. Nämligen till Bohus fästning i Kungälv.  Tim var inte alls sugen på att åka. Han var rädd fö skelletet som skulle finnas där...och vinka till honom ;) Det hade han nämligen sett på ett avsnitt av Mimmi, som gick på bolibompa för ett tag sedan.
Efter mycket gråt och tandagnissel lyckades vi tillslut övertala honom om att det inte fanns några skellet.
Väl framme upptäkte vi att dom hade annordnat värsta mysiga julmarknaden. Här fanns mysiga små stånd med diverse godsaker och hantverk. Här drack jag även årets första glögg...sååå gott!  På plats fanns även självaste Tomten, som delade ut paket till alla barn. Tim var helt salig och var noga med att berätta att han hade varit en snäll pojke :)

   


Önskelista

Jag har blivit utmanad av Mia att visa min önskelista.

Tre hårda klappar:
1. Prinsessring från Heiring (den längst upp på sid 6)
2. Härlig kökshjälp från Kitchen Aid
3. Jens Lapidus nya bok- Aldrig fucka upp

Tre mjuka klappar:

1. Klänning från Asos
2. Fuskpäls från Ida Sjöstedt
3. Räknas pengar som mjukt? I sådana fall önskar jag mig en storvinst på Lotto ;)


Tre viktiga klappar:

1. Att min familj, släkt och vänner ska vara friska och krya..
2. Att Tim och Pappan trivs på förskolan ;)
3. Att jag hittar ett bra jobb där jag kan arbeta dagtid och helst inga helger. 


Vad önskar ni er i jul?


Little Lamp


Hello Lamp...i love you!
Denna hade passat perfekt i vardagsrummet. Ska kanske skriva till tomten ändå!?

IKEA...idag igen!


Hade gärna velat ha dessa fin-fina ljusen från Voluspa.

Wow...nu har vi verkligen varit där ofta den sista tiden. Men idag hade vi ju en IKEA-dejt med Babette, Annalill och alla barnen. Så mysigt att träffas och att barnen får rasa av sig. Här blev det lunch och sen lekrummet för skruttarna.
Köpte bara onödiga grejjer...som tex doftljus. Fast den här årstiden är det ju grymt mysigt med levande ljus...så det var väl inte såå onödigt ;)

The Wackness

Japp, då vart det söndagsfilmen. Idag kollade vi på The Wackness. Det var en ganska bra film med mycket, Sex, drugs and Rock n'roll. Kanske inte så mycket Rock men en hel massa skön hiphop från början av 90-talet, då filmen också utspelade sig. Det var ett relations drama med en massa tragik....och lycka. Och när den kändes som mest tragisk, vände det snabbt med härliga kommentarer och bra musik.
Kändes som en film för dig Baggy :)

Fredags mys.

Idag blev det en tur till IKEA. Skulle egentligen inte ha ngt men Tim har längtat så efter deras lekrum. Ja, han tjatar om det nästan varje dag. Så idag kände jag att det fick bli en liten tur. Pappa D har varit ledig idag ( han sitter hemma och spelar data...ett nytt spel som kommit) så jag kände att jag ville ge honom lite egentid. Skönt att slippa ha skrikande barn runt omkring sig, och en tjej som bara pratar och tjatar ;)
Vi började med lite lunch och sen var det lekdags för sonen. Jag hittade inget speciellt. Eller ja....jag hittade fina grejjer fast inget som passade plånboket förtillfället. Är ju broke...som vanligt.
När jag kom hem och kollade posten så hade jag fått den fina svamptröjan till Tim. Ååh, han och Alvis kommer vara så fina i matchande kläder :)
Sen blev det härligt fredagsmys. Med kyckling till middag, gott vin och Leilas underbart sega kladdkaka....mums!


Paket

Fick sms avisering idag, om att paketet från Me & I kommit. Wiiee, skyndar mig för att hämta. Regnet öser ner och jag har verkligen ingen lust att gå ut över huvudtaget. Men vi behövde ändå ladda kylen med mjölk. Väl nere i affären när jag ska betala så upptäcker jag att mitt leg inte är med. Attans!!! Sätter mig i bilen och kör tillbaka hem endast för att hämta det. När jag sedan kommer tillbaka till service butiken för att hämta mitt härliga paket, så kollar han inte ens ID...what??!!! Jag tom frågade: Behöver du ID?  Just för att resan inte skulle kännas helt förgäves....men icke. Jaja, jag fick i alla fall de fina kläderna.

Snart sitter hon!


Snart kan lill-korven sitta helt själv!  Visst, hon kan det redan men tippar ju till sidan efter en stund. En hel del kryp övningar bli det också. Hon står på alla fyra och gungar fram och tillbaka....shit vad tiden går snabbt. Det var inte längesedan han var alldeles ny och låg som en liten makaron i vagnen.
Älskar dig, min lilla tjockis-korv!!!

Det blev...

..dessa här

 

Synd att inte flugsvamps tröjan fanns kvar. Tim hade varit så fin i den!


ME&I

Idag är en såndär..bra dag. Vaknade hyffsat utsövd, Alva har sovit grymt bra inatt. Vädret är soligt och det är härligt krispigt och kallt ute, nästan helt vind stilla. Vi har varit och babysimmat idag. Nu fick vi göra 2 dyk. Funkar faktiskt väldigt bra och det verkar som att lill tjejen gillar badandet väldigt mycket.
Ikväll är Pappa D hemma med barnen. Jag ska till min granne på Me & I party. Har varit inne och kikat på deras hemsida och de har ju en massa fina grejjer. Vill gärna ha svamptröjorna men jag tror att de är slut....de har nog funnits ett tag. Tur också att man inte behöver betala på plats, för just nu e jag broke....som alltid!

Tandsprickning



Här sitter hon. Min lilla fågelunge som bara väntar på nästa sked gröt. Förstår nu varför hon vaknat de senaste nätterna och varit så himla ledsen. Ingentig har hjälp. Vi har vaggat och vyssat och hon har fått ligga mellan oss i sängen. Men de stora krokodil tårarna slutade aldrig rinna. Så såg jag idag att hon hade 2 små vita fläckar i underkäken. Visste inte om det var rester av gröten, men efter lite undersökning såg jag att det var tänder på gång. Men det är inte vilka tänder som helst. De är dom där hugg/drakula tänderna som sitter på sidan i underkäken som kommer. Hihi...hon kommer se ut som en bulldog när de börjar växa....stackars liten.


Halloween



I år fick vi äntligen gjort den efterlängtade pumpan. Som Tim har väntat. Hår fick den också ;)  Av pumpaköttet (äckligt det lät)  gjorde vi en smarrig pumpa och morotskaka med nougat topping. Den blev jätte god! Hittade receptet på Fazers hemsida.
Idag har vi varit på tårtkalas. Det var Kajsa som fyllde 30 och hade bjudit både släkt och vänner på en massa godsaker. I lokalen som de hyrt fanns även ett lekrum för barnen...perfekt :)

 
En super nöjd kille.  Födelsedagsbarnet....inte bästa bilden, men men.

RSS 2.0