Liseberg



Äntligen kom vi iväg till Liseberg. Tim har nog längtat hela sommaren, men vi har alltid varit upptagna med andra grejer. Hans dag var ju som gjord!
Det blev, farfarsbilar, knatterally, sagoslottet & drakbåtarna. Lyckan lyste verkligen i ögonen. Vi försökte få honom att åka lilla lots och cirkus expressen, men de gick lite för snabbt för hans smak.
Vann gjorde vi också. Medan jag matade Alva passade Daniel på att spela lite och kom tillbaka med en 2 kilos Toblerone. My god!!! Vi som skulle vara nyttiga.
När vi passerade center hjulet, så var ju jag bara tvungen att spela (Löööv center), och vann 2:a vinst. Tim spelade också och vann en påse Twist...mums. Det var verkligen en perfekt dag på Liseberg. Skönt väder, inte för varmt eller kallt, inget regn, lagom med folk och en Alvis som låg och var super nöjd i vagnen. Men bara av att se Tim så lycklig, gjorde dagen ännu mer fantastisk.

     
 

Det sa bara Plopp!

Nu äntligen har Lindas & Pers bebis tittat ut.
Igår kl 07:30 kom det ett litet flickebarn som var 47 cm lång och vägde 3240 gram. Det var en snabb förlossning på drygt 3 timmar. Alla tre mår bra, men är väldigt trötta.
Åh, jag längtar så tills jag får träffa dem! Välkommen till världen, lilla vän!

Snuvig

Ojojoj, inatt blev det inte mycket sömn. Vi är nämligen "familjen snuva" för tillfället. Väldigt jobbigt! Det började med att Tim fick med sig lite smaskiga baciller från förskolan. Sen kände jag mig lite tät i näsan och började prata sådär härligt nasalt. Daniel har ont i halsen vilket gjorde att han var Mr Snark inatt. Alvisen är oxå snorig och har svårt att andas. Jag har i princip varit vaken sen 5 imorse, plus att jag lade mig alldeles för sent igår. Hoppas det bli bättre inatt.

Världens duktigaste man har jag oxå. Han har börjat röra på sig. Från att ha tyckt att det varit motion nog att resa sig från data stolen för att hämta en skål flingor i köket, så har han nu börjat promenera till Kållered centrum för att ta bussen till jobbet. Jogging turer har det också blivit de dagar han inte hunnit promenera innan jobbet. Den gudomliga chokladbiten från Pressbyrån har nu blivit utbytt mot frukt och på talriken har det dykt upp mkt mer grönsaker. You go, snällsk!!!
Nu är det bara jag som ska få ordning på mitt mer hälsosamma leverne. Har jag karaktär nog? Jag är ju Mrs Sötsug.

Pojkar & Flickor

En skön kommentar från Tim:

- Pojkar har snopp, flickor har....bebisar.

Besök

Min syster har varit här i helgen, det var mysigt! Hon är en typiskt tonåring som vars spåk mestadels består av: typ, ba, meh hallå, osv. Hon är en mästare på att strö grejer omkring sig och hon kan göra mig precis galen!!! Men jag tror att jag ser mycket av mig själv i henne. Ja, så som jag var när jag var tonåring och att det är därför jag kan störa mig så. (Kan fatta att mamma blev vansinning på mig ibland :) När jag var yngre hakade jag upp mig på speciella utryck som tex: Oh my god!! Som skulle sägas i precis varenda mening.
Det är inte lätt att vara Tweenie.

Efter att vi dumpat av lillsyrran på centralen, gick vi en sväng på stan. Jag fick äntligen bytt kjolen till en storlek större. Nu sitter den svin bra, love it!!!! När vi kom tillbaka till bilen blev det svettigt värre. Alva var tvungen att ha ny blöja. Bilen brevid hade ställt sig alldeles för nära så vi fick byta i bagagen. Samtidigt gråter Tim därinne, för han har tappat sin penna. Den ligger under bilstolen. Det är blött under bilstolen. Tim har kissat ner sig. Bara att ta ut honom på parkeringen och byta kläder. Men så äntligen bar det i väg.

Nu var vi på väg till Linda och Per. De har köpt ett jätte fint hus i Västra Bodarna, på väg till Alingsås. Vi var bjudna på fika och fick gå husesyn och även klappa på Lindas gigantiska gravid-mage. Trodde hon skulle ploppa på plats! Hon är beräknad till idag, men vi har inte hört något så jag tror inte den har kommit ännu.
Vi tog en tur i trädgården och plockade en hel påse plommon, från trädet som såg ut som det gick på anabola steroider, så mycket plommon var det.
Nu kan vi käka plommon tills vi kräks....eller kanske sitter på toa.

Lek & Bus för hela slanten.

                                                                           
                                                    


Igår spenderade vi förmiddagen på Lek & Buslandet. Helt galet!! Malin och Filippa var också med. Vi sprang i tunnlar och klättrade i klätterställningen, kastade bollar och åkte rutschkanor. Puh vilken hetta det blev med alla svettiga barn, och vuxna!!! Vi pausade med lite fika, men sen var det full fart igen. Tim ville inte åka hem och sprang iväg. Mitt hjärta slog nog tusen slag i minuten, jag visste ju att han bara var därinne men det var första gången han sprang bort.

Min lillasyster är här nu. Hon kom igår. Vi har bara tagit det lungt och slappat. Laddade ner Kung Fu Panda, hade högre  förväntningar, men den var helt ok.
Nej, nu får jag nog vara lite mer social.

See ya!


Förlorat oskulden.

Ojojoj, idag har jag förlorat min tradera-oskuld. Har lagt upp 2 par nya skor som bara ligger och samlar damm i garderoben. Ett par jättefina "Poccahontas" stövlar från Steve Madden som jag köpte i för liten storlek. De andra paret är ett par vita converse (Jack Purcell) som jag köpte till Daniel...men han tyckte dem var fula *snyft*
Ska bli väldigt spännande och se hur det går.

Idag har vi också varit på Mölndals museum. De hade en utställning om dataspel. ( Daniel var i himmelriket :)
Tim gjorde ett försök med Guitarr Hero, men gitarren var ju typ större än han själv. Daniel fastnade i WOW ochjag och Alvisen rockade på dansspelet.
Sen bar det av till Farfar med lite kläder som barnen skulle få. Det skulle bli en kort visit för vi hade inte tillräckligt med parkerings pengar. Men vi stannade en aning för länge (10 min) och när vi kom ut till bilen satt där en härlig bot på 400:-
Jäkla P-lisor!!!

Hejdå Carl-Johan

Idag bar flyttlasset iväg för Carl-Johan och hans familj. Frugan har fått jobb i Tanum och de har hittat ett jätte musigt hus där som de flyttar till. Tråkigt bara att de flyttar så långt bort.
Vi försökte hjälpa till så mycket som möjligt, men det var inte helt lätt med 2 barn. Mysigt ändå, att bara ses.
Vid lunch bar det av till Frölunda Torg. Där blev det lite käk på donken och ses strosade vi omkring i olika butiker.

När vi kom hem ville Tim ut och plocka hallon. Det fanns inte så jätte många kvar, men däremot hittade vi en vrålstor björnbärsbuske med många smarriga bär. Det känns verkligen lyxigt att man kan gå ut och plocka sina egna bär. Här finns hur mycket som helst. Watch out blueberries, snart kommer vi!!!!
Carl-Johan har hittat dessertbordet.
Carl-Johan har hittat dessertbordet

Smakportion

Alva e nu 4 månader, värsta stora tjejen. Igår fick hon sin första smakportion, banangröt....mums. Först såg hon lite fundersam ut, som att hon tänkte:  Vad fasiken e det här, det e ju inte mjölk. Men sen funkade det bättre. Idag fick hon 2 små teskedar och blev ledsen när hon inte fick mer. Jag hoppas verkligen att det kommer att funka med maten.

Måste byta klänningen jag köpte häromdagen...eller ah, byta till en större storlek. Hittade en jätte fin svart...kanske mer som en kjol med hög midja och hängslen. Köpte en 36:a men den satt fördjävla tight. Kunde absolut inte sitta ner i den. Ville faktisk använda den NU så man kunde få känna sig lite snygg, men ack nej. Frågan jag ställer mig nu: Är det jag som e en tjockis, eller har storlekarna blivit mindre?

RSS 2.0