...Bip bip!

Hade sett fram emot min tv- kväll igår. Både Ugly Betty och Desperate...mmm bara få ligga och slöa i soffan när barnen lagt sig och mannen sitter framför sin data.
Vad händer då? Jo, jag vaknar upp till Brolles: Fashion, fashion....bip bip ( ni vet MQ reklamen....fattade inte ens att jag somnat) och tänker jaja....jag råkade slumra till lite...det börjar ju igent efter reklamen. Men ickel! Jag har sovit bort halva programmet och nu börjar istället Desperate. Gött! Tänkte jag. Fast det var bara det att jag tittade ungefär 5 minuter sen var jag helt bort i drömmarnas land....klubbad som en säl. Vaknade kl 23, då var det ju bara att gå och lägga sig.

Någon kanske vill berätta vad som hände?

Filmkväll



Söndagarna är min och Älsklingens filmkväll. Idag kollade vi på en svensk film som hette Darling. Tyckte faktiskt att den var jätte bra. Jag är ju en sucker för draman, sen kan det nog slinka ner en å annan Hollywood-action-rulle...men det är inte ofta.
Om ni inte redan har sett Juno så se den! Man blir verkligen varm i hela kroppen...fast de är nog mer en komedi än drama.


Min arbetsplats

Ovälkommen gäst. En ensam maskerad man, beväpnad med en pistol, rånade i går Hotel Novotel i Göteborg. Han kom undan med dagskassan.
Bild och text från GT/EXPRESSEN


GÖTEBORG. Rånaren la pistolen på disken i receptionen på Hotel Novotel.
- Pengarna, pengarna, sa han.
Mannen fick med sig dagskassan och flydde.

Rånaren var klädd i mörk mössa och hade en halsduk som täckte munnen. Vid 21.50-tiden kom han in i hotellreceptionen. Han la pistolen på disken tillsammans med en plastkasse och sa till receptionisten att han ville ha pengar.
Rånaren fick med sig dagskassan och flydde i en mörkblå Saab i riktning mot Sjömagasinet.
Enligt polisen är mannen mellan 25 och 35 år. Han var vid 01.30-tiden i natt ännu inte gripen.
- Men vi har ett bra signalement på honom, säger Kent Bertilsson, inre befäl på citypolisen

Vilken tur att jag är föräldraledig. Tänk om det varit jag som stått där.

Fina Signe

Det blev en härlig eftermiddag i soliga slottis tillsammans med Signe. Mimi och hennes underbara pojk kom också förbi. Så roligt att äntligen få träffa Signe. Det blir inte så ofta nu när hon bor med Ryan i New York. Och så har dom ju sitt hus i Canada också.
Idag har vi också firat Mammas födelsedag. Om hon hade levt skulle hon fyllt 50 idag. Jag och familjen var vid hennes grav och tände ljus och lade en krans. Jätte vackert var det. Grattis grattis fina mamsen!
Samtidigt som jag skriver kollar jag även på Världens härligaste men på kanal 5. Ann Söderlund är ju bara för skön. Hon hade precis världens sjukaste intervju med Jeff Goldblum...i hennes säng på hotellrummet.

  

Promenad

Idag har jag och grannen Charlotte gått vår Onsdags promenad. En och en halv timme tog det. Ganska lång tid med tanke på att rundan är strax öven 8 km. Nästa gång får speeda upp tempot lite. Super härligt väder är det också. Nu ska jag snart hämta Tim från dagis. Sen ska vi in till Slottskogen och promenera ännu mer och träffa Signe då såklart. Och så kanske det slinker ner en bulle eller två ;)

Hus utanför stan.

Idag fick vi fin besök av Annalill och barnen. Egentligen skulle vi hem till Babette men hon var lite krasslig idag så vi får ta det nästa gång. Vi tog en liten tur till IKEA och dumpade av barnen i "Småland" ;) medans jag och Annalill strosade i lungnan ro. Konstig känsla det där att inte altid ha med sig barnen. Det var flera gånger som jag tittade mig omkring och tänkte: Hjälp, vart e han men där jag i nästa sekund kom på att han faktiskt inte var försvunnen utan busar med de andra barnen i bollhavet.
Vi hämtade barnen och åt en smarrig lunch samtidigt som vi pratade om vad det är som håller oss kvar i Göteborg. -Ingenting, kom vi fram till. Visst vi har föräldrar men många av våra vänner har faktiskt flyttat en bit utanför. För skoj skull har jag nu suttit på hemnet och kollat hus som ligger ca 1-1,30 min från gbg. Typ Falköping. Hittade en massa fantastiska hus mom inte alls kostar mycket pengar. (eller ja, allt är ju relativt) Så sitter man här och betalar en massa pengar bara i ränta. Visst, vi stormtrivs i vårt område. Nybyggt, nära till stan, många barn i området och härlig omgivning. Men inte så mycket pengar kvar på fickan när räkningarna är betalda. 
Tänk om man själv och ens vänner flyttade till samma område, köpte ett billigt men fint hus som man nästan inte behöver ha några lån på. Då hade det kanske varit lättare med barnvakt. Man hade kunnat åka på utlandssemester utan att det sved i fickan. Och så hade man haft nära till kompisarna.
Bara en tanke.

Kolla här

 

Super sömn!

Wow....idag sov vi länge. Vaknade och kände mig utvilad, vilket inte hör till vanligheterna nu för tiden. Kollade på klockan och den visade 09:00!!!! Alva har sovit som en princessa inatt. Kan säkert bero på att förlylningen börjar avta och att vi hade tryck i henne massa välling ;)
När jag kom ner såg jag att det var en massa folk samlade utanför lekplatsen. Jäklar...det var ju städ dag idag! Men man kunde välja att vara med den 25:e också så vi får väl köra ett race nästa helg. Efter en härlig frukost gick vi i allafall ut och hängde lite med de andra grannarna. Jätte mysigt!
Håll nu tummarna att hon sover lika bra i natt.


En liten Alva sover i vagnen

Sminkutmaning

Jag har blivit utmanad av Mia att svara på mina dagliga sminkrutiner. And here it is!



Sminkar du dig varje dag?  
Nästan varje dag. Tycker man känner sig mycket piggare med smink


Hur mycket tid lägger du på att sminka dig till vardags?
Oj, det går fort...ca 10 min


Hur mycket pengar lägger du på smink varje månad?

Olika, från nån 100 lapp till flera 100 beroende på vad jag behöver.


Föredrar du budget eller lyx när det kommer till smink?
Jag föredrar lyx. Men mamma-kassan är inte den största förtillfället så det har blivit en del budget nu.


Vad använder du för smink till vardags?

Förtillfället blir det True Match Minerals från L'oréal, concealer från YSL - Touch Eclàt, Glam Bronze-L'oréal, Rouge Melba-MAC, ögonskugga Ricepaper-MAC, mascara Définicils från Lancome, läppglans Juicy Tubes "fraise"


Om du fick välja endast en produkt, vilken skulle det vara?

Rouge! Jag som ser ut som en död fisk utan smink, behöver lite färg på kinderna för att se levande ut :)

Nu utmanar jag BabetteVirre och FavvoElsa

Kram på er!


Förkylda...igen.


Lånade den här sköna bilden från popmorsans blogg. Det är ju ungefär så vi ser ut just nu.

Nu e vi förkylda igen. Känns som om det bara går runt och runt. Alva fick bara vara frisk en vecka innan det kom nya baciller. Tim är hostig och jag har varit väldigt hängig. Jag blir så trött...kan det aldrig försvinna. Och så har jag fått förlylningsblåsor i munnen. Gör så himla ont. Hmmm...nu vet ja! Blåsorna ska få smaka på andra bullar...då kanske dom inte stannar så länge. Tomater med salt på..here we come....moahahahahaaaa

Måndagsklubben

Nu har Måndagarna blivit våra. Det är då kaffe latte morsorna ses tillsammans med barn. Idag har vi varit hos Annalill tillsammans med Babette och alla ungarna. Alltid lika roligt att ses! Här bjöds på fylld falukorv med Quinoa/pasta och till dessert, en smarrig kladdkaka och naturligtvis kaffe.
Efter maten blev jag akut sjuk (not) Jag fick ont i både huvud, öron och ben. Men som tur var fanns doktor Amanda (Alias Ella-Maj) på plats och kunde ta hand om mig...vilken tur. Visste ni också att man kan lyssna med stetoskopet på alla kropsdelar för att se så dom e okej??!! Jo, för Dr Amanda lyssnade på min panna och ögon och kunde konstatera att jag var alldeles frisk :)
Sen bjöds det ju även på skönsjungande barn. Kören sångfåglarna hade anlänt och hade både imse vimse och bäbä vita lamm på lager....det ni!!!

   


Så här kan det gå om man har Babette och Maggie som barnvakter....visst är dom fina!

Mys fredag

Oj, vad vi har varit förkylda. Det har varit helt galen. Halsont, muskelvärk och rinnande näsor. Idag känner jag mig mycket bättre, har lite wiskey röst bara.
Nu sitter jag här och njuter av ett glas rött och smaskar på lite goda ostar. Blev helt sjukt sugen på ost och kex idag, nästan som när man fick cravings under graviditeten, så jag var ju bara tvungen att köpa lite ;)
Imorgon skulle vi egentligen iväg till Cizzie och Mats, men vi fick skuta på det till nästa vecka eftersom familjen varit med om lite tråksamheter. Istället kommer moster Bibbi hit och äter middag tillsammans med oss, och så får hon ju möjlighet att mysa lite med barnen.
Vad ska man laga för gott?

Tv kväll.



Tisdag= Min tv-kväll! Idag är det riktigt bra program på tv. Ugly Betty kl 20, och Desperate kl 21. Wiiee. Ska också smaska på "Annalills" nyttiga äppelpaj, sötad med honung. Hoppas den blir lika god!
Sen ska jag försöka lägga mig tidigt, gärna runt 22....men vi får se hur det blir med det.


Mys med grannen

Shit vilken galen natt det har varit. Alla har sovit jätte bra förutom jag. Det är som att från den sekunden jag går in i sovrummet så börjar tankarna att snurra, och jag kan inte få stopp på dem. Någon som har tips på hur man kan få bättre sömn?
Har lämnat T på dagis nu och A ligger och sover. Här hemma har det bakats troll/saltdeg som jag ska ta med mig upp till grannen sen. Vi ska göra gips avgjutningar av de små skruttarnas händer och fötter. Och så blir det nog lite kaffe och kaka också :)


Tant varning

Just nu sitter jag och spelar Bingolotto...hehe. Verkligen inte igår. Jag vet att det är lite tant-varning,men jag tycker faktiskt att det är lite mysigt.  Tänker tillbaka på när man var yngre och satt hemma med familjen på lördag kvällarna med en skål popcorn och Leif "loket" olsson på Tv:n ;)
På sista spelet idag hade jag ett nr ifrån att vinna en Volvo C30. (Visserligen är bilen för liten för vår familj, men ändå!) Nr 67 var det som fattades, men nr som 66 & 69 kunde minsann komma. Jag skrek som ett jehu i soffan ;) Jäkla skit...jag har verkligen otur i spel.

Jag älskar Ingvar Kamprad!


Se bara hur cool han är, gamle Ingvar!

Daniel hämtade Tim på Dagis idag. Då passade jag på att göra en del ärenden bla blev det en tur till IKEA. Jag verkligen älskar IKEA. Här finns så mycket roliga grejer och jag bli alltid inspirerad till förändringar i hushållet. Sen är det ju ett väldigt plus att det är så barnvänligt. Har man glömt blöjor så kan man få en i informationen. Har ni förresten sett toaletten där det finns en stor och en liten toastol, super bra! Tim tyckte att vi skulle ha det så hemma ; )
Var också en sväng på Plantagen för att köpa vinbärsbuskar, men här fanns det bara skräp kvar. Vet inte om det var väldigt utplokat för de buskar som fanns kvar såg vissna ut och hade typ bara 2 grenar. Nej tack! Det får allt bli en tur till blomster landet imorgon.
Nu har vi hämtat hem åkpåsen. Den är så fin! Alvisen har värsta snygga åket, eller som det stod på påsen: Who else could keep you warm and cool a the same time.


Alva provligger åkpåsen!

Myshelg

Nu var det längesedan jag uppdaterade. Orkar och hinner inte alltid skriva.
I helgen träffade vi Cizzie och Mats. Vi var ute och käkade och det var faktiskt första gången som vi hade barnvakt. Kvällen började med en fördrink på Respekt sen hade vi bokat bord på Rumpan Bar. Sååå skönt att för en gång skull kunna få äta sin mat utan barn som skriker eller behöver ha hjälp med diverse saker,bara vi två... eller fyra var vi ju faktiskt.
Bordet hade vi till 21 sen fick vi dra ; ) Vi gick till ett ny bar som har öppnat vid Linnégatan. 42-44 hette den. Här blev det Irish Coffee...slurp.
Blev så jäkla full bara...inte odräglig. Men jag har ju inte druckit speciellt mycket sista tiden av förklarliga skäl. Nu blev det liksom lite förmycket, fast vi hade väldigt roligt. Inte lika roligt dagen efter förståss!
I måndags blev det en tur till Annalill. Babette och hennes skruttar var oxå där, och sen kom även Maria med barn. Jätte mysigt...och goda pannkakor fick vi också!!! Nästa måndag är det min tur, undra vad man ska laga då???
Nu har vi precis kommit hem från våran onsdagspromenad, det blev en runda på ca 8km. Väldigt uppfriskande!
Snart hämtar jag Tim från dagis. Sen blir det en tur till mitt jobb för att hämta lite nya kläder som jag fått till Alva. Efter det åker vi och hämtar Daniel på jobbet samt hämtar vår nya åkpåse som äntligen kommit...wiiiee.

RSS 2.0